UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Анкарі та Стамбулі пройшли акції протесту після обвалу турецької ліри

В Анкарі та Стамбулі закликають до відставки уряду.

Акції протесту відбулися в Анкарі та Стамбулі після обвалу турецької ліри, передає Halk TV.

Обмінний курс різко зріс після того, як президент Реджеп Тайіп Ердоган підтвердив, що вони мають намір перейти на низькі процентні ставки після засідання кабінету міністрів. Знецінення TL призвело до того, що люди вийшли на вулиці Стамбула та Анкари. Поліція втрутилася проти громадян, які скандували «Уряд у відставку» із транспарантами в руках.

За даними телеканалу, учасники демонстрацій вимагали відставки турецького уряду та усунення правлячої Партії справедливості та розвитку. В результаті протести в Анкарі переросли у сутички з правоохоронцями.

Раніше стало відомо, що обвал турецької валюти поставив антирекорд, опустившись із 11,37 до 13,21 ліри за долар. Падіння турецької ліри стало реакцією на заяви президента Реджепа Тайіпа Ердогана про користь політики зниження процентної ставки, що проводиться центробанком країни.

Читайте також: "Приватбанк" повідомив Коломойського та Ко про позови на 5,5 млрд доларів через оголошення в газетах

Якщо 2021 рік став періодом, коли світ перевернув хід пандемії, то 2022 року домінуватиме потреба пристосуватися до нових реалій, як у сферах, змінених коронавірусною кризою (модифікований світ роботи, майбутнє подорожей), так і в «старих» глибоких аспектах, які активізувалися (прискорення зміни клімату, піднесення Китаю).

The Economist називає десять тем і тенденцій, на які слід звернути увагу наступного року.