UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Англії оголошено найвище штормове попередження, збитки можуть сягнути $ 4,8 млрд

Британські військові назвали те, що відбувається, "стихійним лихом, яке майже не має паралелей".

Британські метеорологи у середу, 13 лютого, оголосили штормове попередження максимального "червоного" рівня на заході Англії і в Уельсі, передає BBC. Ввечері і вночі з середи на четвер пориви вітру досягали 160 км/год, посилюючи проблеми, пов'язані з безперервними дощами та повенями.

Окрім того, продовжують діяти 16 попереджень про загрозу повені для тисяч будинків. В даний час затоплено вже понад 6 тис. будинків.

Британські військові назвали те, що відбувається, "стихійним лихом, яке майже не має паралелей", пише Financial Times.

Пошкодження транспортної інфраструктури, перебої у подачі електроенергії і подальша повінь можуть коштувати економіці Великобританії 3 млрд фунтів стерлінгів ($ 4,8 млрд). Раніше цього тижня аудиторська компнаїі Deloitte оцінювала збитки страхового сектора від повеней в 1 млрд фунтів.

У найближчі кілька днів в Англії очікується випадання місячної норми опадів. Геологічна служба Великобританії попередила, що у деяких регіонах країни повінь може триматися ще кілька місяців - до зимових дощів додадуться весняні паводки.

Міністерство оборони виділило для участі у рятувальних роботах 1,6 тис. військовослужбовців, частина з яких вже розміщена у південних районах країни.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон попередив, що повені, з якими за останні тижні зіткнулася країна, несуть серйозну загрозу і що боротьба з їхніми наслідками може зайняти тривалий час. Разом з тим він пообіцяв, що уряд не зупиниться ні перед якими витратами, аби допомогти постраждалим від стихії, повідомляє Euronews. !zn

Читайте також:

Небувалі снігопади охопили Японію

Тепла погода протримається в Україні до середини наступного тижня

Іран вперше за 50 років замело снігом