UA / RU
Підтримати ZN.ua

В американській розвідці повідомили про успіхи КНДР в розробці балістичних ракет

Зокрема, є прогрес в покращенні системи керування ракетами.

КНДР продовжує працювати над покращенням системи керування своїх міжконтинентальних балістичних ракет і вже має прогрес у цьому напрямку, передає CNN з посиланням на представника адміністрації.

Згідно з останніми даними американської розвідки, деякі успіхи були досягнуті під час відносної відлиги у відносинах на тлі зимових Олімпійських ігор, які завершилася в минулі вихідні в Південній Кореї.

Чиновник зазначив, що в КНДР досі намагаються вирішити технічні проблеми, щоб їх ракети поверталися в атмосферу Землі після запуску.

Як повідомлялося, за день до відкриття Олімпіади в Південній Кореї в Пхеньяні пройшов масштабний військовий парад, де продемонстрували громадськості міжконтинентальну балістичну ракету (МБР) нового типу "Хвасон-15".

Раніше в Північній Кореї розкритикували нову ядерну доктрину США, яка передбачає, зокрема, підвищення можливості ядерного потенціалу шляхом розробки ядерної зброї малої потужності.

У заяві, зокрема, ствреджувалося, що "як миролюбна і відповідальна ядерна держава" Північна Корея не буде використовувати ядерну зброю допоки "агресивні ворожі сили не будуть порушувати наш суверенітет та інтереси".