UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Афганістані застрелили трьох жінок-медичних працівників, які проводили вакцинацію від поліомієліту

Напередодні в Джалалабаді бойовики з «Ісламської держави» вбили трьох журналісток.

Невідомі застрелили трьох жінок, які ставили щеплення від поліомієліту жителям міста Джалалабад на сході Афганістану, повідомляє Reuters.

Поки не з'ясували, хто саме відповідальний за цей напад. Центральна афганська влада підтвердила інформацію про загиблих.

Джерело передає, що загибель мирних жителів повсюдно в Афганістані стала буденністю з тих пір, як в 2020 році почалися мирні переговори між Талібаном і офіційним афганським урядом. Численні теракти і вбивства, жертвами яких стають десятки цивільних, на жаль, тут перетворилося на норму.

У самому Талібані заперечують свою причетність до цих нападів.

Читайте також: Байден спрогнозував терміни виведення американських військових з Афганістану

Напередодні в місті Макасар на острові Сулавесі в Індонезії біля католицької церкви прогримів вибух. В результаті постраждало 14 осіб, деякі з них у важкому стані.

Вибух прогримів, коли в церкві проходила святкова меса, і всередині будівлі перебувало багато прихожан. За словами священика, один зі смертників намагався в'їхати на мотобайк на ганок церкви, але був зупинений охороною.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за подію.

У поліції не виключили, що вибух може бути відповіддю на січневу спецоперацію контр-терористичного підрозділу, в результаті якої в Масакаре були вбиті двоє ісламістів, підозрюваних в причетності до вибуху в церкві на Філіппінах в 2019 році.