UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Афганістані в мечеті стався вибух: є загиблі

Загинуло четверо людей, щонайменше 20 поранених.

В одній із мечетей у Кабулі під час п’ятничної молитви пролунав вибух, внаслідок якого четверо людей загинули, ще щонайменше двадцять зазнали поранень, повідомляє ToloNews.

Стало відомо, що бомба вибухнула всередині мечеті в районі Шакар Дара на півночі Кабула.

За інформацією ЗМІ, поранень зазнав, серед інших, імам мечеті.

Наразі в Афганістані діє тимчасове припинення вогню між воєнними силами країни та терористичним рухом "Талібан" у зв’язку з мусульманським святом розговіння Рамазан-Байрам.

Поки що жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за теракт.

Читайте також: Країни Європи просять США відтермінувати виведення військ з Афганістану — WSJ

Нагадаємо, що 8 травня, поблизу школи у столиці Афганістану Кабулі стався вибухКількість жертв унаслідок вибуху склала 58 осіб, понад 150 людей отримали поранення.

Також нагадаємо, що 1 травня У східній провінції Афганістану Логарі вибухнув автомобіль, що забрало життя щонайменше 27 людей та поранило 60.

Випадки насильства в Афганістані почастішали в останній час після того, як президент Сполучених Штатів Джо Байден і НАТО анонсували виведення західних військ із країни до 11 вересня. Це викликало гнів екстремістського угруповання "Талібан", яке уклало домовленість із попередником Байдена Трампом про виведення військ до 1 травня.

Раніше повідомлялося, що Державний департамент Сполучених Штатів Америки дав розпорядження частині своїх посадовців виїхати із Афганістану. Це стосується тих посадовців, які зможуть продовжувати виконувати свої обов’язки дистанційно.