UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Афганістані не буде ніякої демократії — «Талібан»

Країна буде жити за законами шаріату

Терористичний рух «Талібан», що захопив владу в Афганістані, заявив, що в Афганістані не буде ніякої демократії. Країна і її громадяни відтепер будуть жити за законами шаріату. Про це заявив представник руху Вахідулла Хашимі, повідомляють «Українські новини».

Він також додав, що країною буде керувати рада талібів, а верховним лідером за нової влади буде ватажок «Талібану» Хайбатулла Ахундзаде.

«Ніякої демократичної системи не буде, оскільки для цього в нашій країні немає ніяких підстав. Ми не будемо дискутувати про те, яка політична система потрібна Афганістану, оскільки відповідь на це питання є очевидною», — сказав Хашимі, додавши, що Афганістану потрібні закони шаріату.

Читайте також: Земан про ситуацію в Афганістані: у світі відновляться теракти, США більше не лідер, а фінансування НАТО немає сенсу

Раніше Євросоюз, США і ще два десятка інших країн закликали талібів, які захопили владу в Афганістані, гарантувати афганським жінкам і дівчаткам право на освіту, роботу і свободу пересування.

Багато також побоюються, що таліби знову введуть суворе тлумачення ісламських законів, на яке вони спиралися, коли управляли Афганістаном з 1996 по 2001 рік. В ті часи жінкам заборонялося відвідувати школу або працювати поза домом. Вони повинні були носити паранджу і виходити на вулицю тільки в супроводі родича чоловічої статі. Таліби забороняли музику, відрубували руки злодіям і забивали камінням перелюбників.