UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Афганістані терористи атакували дві шиїтські мечеті, десятки загиблих

Один з вибухів стався в Кабулі.

© Соцмережі
Ще близько 90 мирних жителів отримали поранення
Ще близько 90 мирних жителів отримали поранення
© Соцмережі
© Соцмережі
У черговому теракті на території Афганістану загинули десятки людей

В Афганістані 20 жовтня відбулися теракти у двох шиїтських мечетей. В результаті вибухів загинули щонайменше 72 людини, в тому числі діти.

Перший напад стався в столиці Афганістану Кабулі. Терорист зайшов до мечеті і підірвав вибуховий пристрій під час молитви, повідомляє Reuters.

В результаті вибуху в мечеті Імама Замана загинули 39 чоловік, 45 отримали поранення.

Другий теракт стався в центральній провінції Гур, де смертник також вчинив вибух в мечеті. Загинули 33 людини, більше 40 отримали поранення.

Поки жодне угрупування не взяло на себе відповідальність за напади, але нещодавно подібні теракти в шиїтських мечетей скоїли бойовики "Ісламського держави".

Зазначається, що останній напад на шиїтську мечеть у Кабулі стався 29 вересня, тоді загинули шестеро людей.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що щонайменше 40 військових загинули під час вибуху двох автомобілів в Афганістані, 24 людини отримали поранення.

Два терористи-смертники атакували на армійських позашляховиках Humvee військову базу в районі Мейванд в провінції Кандагар, убивши 40 солдатів.

Напад стався в ніч на 19 жовтня. Після атаки решта бойовиків зі зброєю штурмували базу, військові відстрілювалися. Солдатам вдалося вбити 10 бойовиків.