UA / RU
Підтримати ZN.ua

В аеропорту Варшави понад 100 пасажирів і екіпаж літака евакуювали через повідомлення про закладену бомбу

Більше 100 пасажирів і екіпаж літака авіакомпанії Turkish Airlines, що прилетів до Варшави зі Стамбула, евакуювали через повідомлення про те, що на борту може бути закладена бомба, передає Польське агентство друку з посиланням на слова прес-секретаря місцевого відділення прикордонної охорони Дагмара Белец- Янас.

«В служби аеропорту імені Шопена надійшла інформація про те, що на борту одного з літаків може бути вибуховий пристрій. Триває евакуація пасажирів », - сказала прес-секретар.

За її словами, все вказує на те, що повідомлення про мінування було помилковим. Ніяких підозрілих предметів на борту літака не виявили.

Читайте також: Президент підписав закон, який посилює відповідальність за лжемінування

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до ст.259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян" № тисяча двісті дев'яносто два-IX, який Верховна Рада прийняла 2 березня 2021 року.

Документ істотно зменшить кількість завідомо неправдивих повідомлень про замінування об'єктів і забезпечить економію матеріальних і інших ресурсів органів державної влади, залучених для перевірки неправдивої інформації.

"Закон вводить кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, якщо завідомо неправдиве повідомлення стосується критично важливих об'єктів інфраструктури або будівель і споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, або закладів охорони здоров'я, або навчальних закладів ", - йдеться в повідомленні.

Лжемінірованіе карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Нагадаємо, за даними Національної поліції України, з січня по березень 2020 року через помилкове мінування було розпочато 213 кримінальних проваджень.