UA / RU
Підтримати ZN.ua

В аеропорту Парижа звільнено 57 співробітників за підозрою в радикалізмі

П'ятеро співробітників відсторонено від роботи після терактів, що відбулися в Парижі 13 листопада.

В паризькому аеропорту "Руассі-Шарль-де-Голль" звільнено 57 співробітників, які підозрюються у прихильності радикальним поглядам.

Видання Le Figaro повідомляє, що про це заявив поліцейський префект Філіп Ріффо, відповідальний за безпеку в паризьких аеропортах.

Дані заходи були вжиті після того, як у Франції протягом року було здійснено кілька терористичних актів.

"З цього числа п'ятеро були відсторонені від роботи після терактів, що відбулися в Парижі 13 листопада", - сказав префект.

Читайте також: Олланд на переговорах у Москві закликав Путіна до створення "великої коаліції" проти ІД

Перевірок зазнають 86 тисяч осіб, які мали доступ в закриті зони.

"Починаючи з 5 тисяч співробітників служби безпеки аеропорту. Необхідно перевірити, як люди отримали свій дозвіл", - сказав він.

Варто відзначити, що Руассі-Шарль-де-Голль є головним французьким аеропортом і одним з найбільших роботодавців у Сен-Дені.

Раніше Франція закликала Великобританію допомогти в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії.

Напередодні уряд Німеччини офіційно оголосив про плани військової операції проти ІД в Сирії.

26 листопада в Москві проходили переговори між президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Французький лідер звернувся до Путіна з закликом до створення "великої коаліції" проти ІД.

25 листопада парламент Франції продовжив військово-повітряну операцію в Сирії.

23 листопада в передмісті Парижа було виявлено пояс з вибухівкою, схожий на ті, які застосовували під час терактів 13 листопада.

Увечері 13 листопада Париж потрясла серія терористичних актів. В результаті терористичної атаки загинули 129 осіб, понад 350 отримали поранення. Відповідальність за теракти взяли на себе терористи угруповання "Ісламська держава".