UA / RU
Підтримати ZN.ua

Усі дорослі американці мають отримати бустерні дози вакцин проти коронавірусу – CDC

Тиждень тому регулятори США розширили право на бустерне щеплення ковід-вакцинами всім дорослим.

Центри з контролю та профілактики захворювань США (CDC) заявили, що всі дорослі американці "мають" отримати бустерні - додаткові дози вакцин проти коронавірусу, передають CDC.

"Сьогодні CDC посилює свої рекомендації щодо бустерних доз для осіб від 18 років і старше. Всі люди віком 18 років і старші повинні отримати ревакцинацію або через 6 місяців після їхньої початкової вакцинації Pfizer або Moderna, або через два місяці після початкової вакцинації J&J", повідомили у Центрі.

Зазначається, що нещодавня поява штаму "Омікрон" "ще раз наголошує на важливості вакцинації, бустерів та профілактичних заходів, необхідних для захисту від COVID-19".

Раніше регулятори США розширили право на бустерне щеплення ковід-вакцин всім дорослим.

CDC заявляли, що американці віком від 50 років, а також особи віком від 18 років, які проживають в установах тривалого догляду, "мають" отримати ревакцинацію, тоді як інші дорослі "може" зробити це, виходячи зі свого індивідуального ризику.

Читайте також: Ляшко пояснив, чому в Україні рано колоти бустерні дози вакцин

Ревакцинація від коронавірусу може перетворитися на щорічну потребу, заявив генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурла на засіданні аналітичного центру "Атлантична рада" у Вашингтоні.