UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд США не надає команді Байдена повної підтримки всупереч побоюванням шпигунства з Росії та Китаю –WSJ

Команда Байдена отримує лише обмежену допомогу

Коли справа доходить до захисту конфіденційної інформації від іноземних хакерів, команда обраного президента Джо Байдена в значній мірі залишилася сама з собою, передає газета Wall Street Journal.

Уряд США, у якого є одні з найбільш складних антіхакерскіх технологій в світі, пропонує лише обмежену допомогу перехідною команді Байдена щодо захисту його електронної пошти та інших повідомлень.

Все це відбувається всупереч побоюванням, що команда Байдена, ймовірно, є головною метою шпигунства для Росії, Китаю та інших противників, кажуть джерела газети.

Сам Байден вже назвав Росію головною загрозою для США. Головним конкурентом США він назвав Китай.

Перед цим телеканал CNN з посиланням на джерела повідомив, що президент США Дональд Трамп сказав союзнику, що знає, що програв, але затягує перехідний процес і агресивно намагається посіяти сумніви в результатах виборів на знак помсти демократам за сумніви у легітимності його власного обрання у 2016 році, особливо у зв'язку з "рашагейтом"

Нагадаємо, увечері 7 листопада ЗМІ повідомили про перемогу Джо Байдена на виборах президента США. І хоча в деяких штатах триває перерахунок голосів, попередні результати показують, що Джо Байден вже випереджає Дональда Трампа майже на шість мільйонів голосів.

Сам Трамп свою поразку на виборах не визнавав, і неодноразово - до і після дня голосування - звинувачував демократів у фальсифікації виборів. 11 листопада чиновники Республіканської та Демократичної партій заявили про те, що немає ніяких доказів фальсифікації виборів.

Детальніше про те, якою буде політика адміністрації Джо Байдена щодо світу і України, читайте в статті Павла Клімкіна «Шанс, якого не можна змарнувати».