UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд Ірландії в повному складі пішов на карантин через коронавірус

COVID-19 підозрюють у міністра охорони здоров'я Ірландії.

Міністр охорони здоров'я Ірландії Стефен Доннелі здав ПЛР-тест, так як у нього підозрюють COVID-19. У зв'язку з цим весь уряд країни пішов на самоізоляцію, повідомляє The Irish Times.

Крім міністрів, самоізолювався головний санітарний лікар країни Ронан Глінн.

Ірландський міністр 15 вересня звернувся до лікарів, поскаржившись на погане самопочуття. Медики порадили йому перевіритися на коронавірус. Результати тесту ще не відомі.

Того ж дня Доннелі брав участь в засіданні уряду. Тому до результатів тестування всі міністри працюватимуть дистанційно.

Читайте також: Ірландський міністр подав у відставку після вечірки на 80 осіб

За даними WorldoMeters, з початку пандемії в Ірландії було діагностовано понад 31,5 тисяч випадків COVID-19. Від ускладнень померло майже 800 людей.

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.