UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ураган Доріан забрав життя 43 людей, десятки пропали без вісті

Припускають, що кількість жертв буде збільшуватися

Багамські острови, які були чудовим курортом, куди в обов'язковому порядку заходили круїзні лайнери, перетворилися, в більшості своїй, в затоплені та зруйновані території.

Ураган Доріан, який обрушився на Багамські острови, вже ослаб у своєму нищівнjve впливs, але люди ще й досі в напрузі і страху, а вода не поспішає спадати.

За повідомленнями NBC, особливо постраждав острів Окракок, де під час урагану перебували близько 800 (всього там проживає 940) людей – він повністю знаходиться під водою, а державні будівлі і житлові будинки зруйновані або затоплені. Досягти острова можна тільки повітрям, оскільки по воді поки занадто небезпечно. Але навіть гелікоптеру, який привіз на острів воду і продовольство, приземлитися було ніде – кругом вода. Є місця, де вона піднялася на відмітку до двох метрів.

Аеропорт на Багамах.

Влада, зайнята допомогою постраждалим людям, ще не приступала до підрахунку збитків від урагану, але вважають, що Доріан був найбільш руйнівним в історії спостережень. Невідомо і які наслідки урагану в природі - на одному з островів був найбільший заповідник фламінго.

Раніше повідомляли про загибель семи людей, але зараз відомо про смерть 43 жителів островів, і це не остаточна цифра – близько 200 осіб вважаються зниклими безвісти. Де вони, чи живі – не знає ніхто.

Ураган Доріан обрушився на Багамські острови в неділю ввечері, ставши другим найсильнішим атлантичним штормом за всю історію спостережень, передає Reuters.

Влада евакуювала жителів Флориди, а Кароліна почала підготовку до повеней і вітру.

Національний центр ураганів США (NHC) заявив, що Доріан обрушився на Елбоу Кей на островах Абак у вигляді шторму категорії 5 з максимальними стійкими вітрами 185 миль на годину (295 км / год) і поривами понад 220 миль / год (354 км / ч).

Прем'єр-міністр Багамських Островів Х'юберт Мінніс попередив, що будинки на островах можуть витримувати вітри не менше 150 миль на годину (241 км / год).

"Це для нас випробування, з яким ми ніколи раніше не стикалися", - сказав він.

За своює міццю ураган Доріан порівнюють з ураганом Гілберт, що лютував в 1988 році, з ураганом Вілма 2005 року і ураганом Дня праці 1935 року. Найпотужнішим ураганом став Аллен в 1980 році, який розійшовся до 190 миль на годину (306 км / ч).