UA / RU
Підтримати ZN.ua

Університет в Шотландії позбавив Трампа наукового ступеня

Причиною рішення про позбавлення наукового ступеня американського мільярдера є його різкі заяви.

Шотландський Університет Роберта Гордона заявив, що відкликає почесний учений ступінь у американського мільярдера Дональда Трампа, який є головним кандидатом від Республіканської партії на пост президента США.

У прес-службі університету пояснили, що ряд заяв, що Трамп зробив під час своєї виборчої кампанії, суперечать етиці та цінностям навчального закладу.

Причиною стала заява Трампа про те, що в'їзд мусульман в США повинен бути повністю припинений після інциденту зі стріляниною в Сан-Бернардіно, в ході якої загинули 14 людей.

Після серії нападів в Парижі, які відбулися на початку листопада, Трамп пропонував створити в США обов'язкову базу даних всіх мусульман.

Заява Трампа викликала критику у цілого ряду світових політиків і громадських організацій. Білий дім закликав республіканців відмовитись від підтримки Трампа і відсторонити його від виборів.

Трамп отримав почесний ступінь (DBA) в Університеті Роберта Гордона в 2010 році.

Напередодні прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що висловлювання Дональда Трампа про мусульман позбавляють його права балотуватися на пост президента.

Раніше повідомлялося, що Трампа не турбує питання членства України в НАТО. Він також в черговий раз натякнув, що у разі обрання його президентом США перестануть бути лідером політичної підтримки України на міжнародній арені. Зокрема, Трамп не розуміє, чому США повинні брати на себе провідну роль у захисті України.

Але щодо ставлення до українців мільярдер також давай суперечливі коментарі. Раніше Трамп давав зрозуміти, що продовжить підтримувати Україну, якщо стане президентом.