UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українців попередили про страйк співробітників аеропорту Барселони

Іспанський уряд залучив до забезпечення контролю безпеки аеропорту "Ель Прат" сили Цивільної гвардії.

Співробітники служби контролю міжнародного аеропорту "Ель Прат" (Барселона) оголосили про початок безстрокового страйку з 12:00 14 серпня 2017 року.

Як повідомляє департамент консульської служби МЗС України, співробітники аеропорту вкотре відхилили пропозиції уряду Каталонії, яке виступає посередником у врегулюванні конфлікту між керівництвом компанії "Эулен" і її співробітниками.

"Центральний комітет страйкарів оголосив про початок безстрокового страйку, починаючи з 12:00 14 серпня 2017 року до врегулювання конфлікту", – йдеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що з метою запобігання колапсу аеропорту іспанським урядом прийнято рішення залучити до забезпечення контролю безпеки аеропорту підрозділу Цивільної гвардії.

Розвиток ситуації відстежує департамент консульської служби та Генеральне консульство України в Барселоні.

Нагадаємо, 4 серпня працівники аеропорту Барселони оголосили серію страйків. Співробітники скаржаться на брак персоналу і перевтому, а спроби домовитися з керівництвом не принесли результатів.

Аеропорт "Ель Прат" є європейським центром для лоу-костів, останнім часом потік пасажирів в ньому істотно зріс, в основному завдяки туристам, які прилітають в Барселону.