UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна вимагає від Росії забезпечити безпеку Національного культурного центру в Москві

Міністерству закордонних справ РФ направлена відповідна нота.

Міністерство закордонних справ України обурене зривом в Національному культурному центрі України в Москві заходів до 25-річчя незалежності, повідомляється в коментарі МЗС.

"У зв'язку з продовженням провокацій навколо Національного культурного центру України в Москві, зокрема, зривом 16 серпня радикально налаштованими особами заходів, присвячених 25-річчю незалежності України, Міністерство закордонних справ України рішуче закликало російську сторону до неухильного дотримання взятих на себе міжнародно-правових зобов'язань щодо діяльності культурних центрів", - йдеться в повідомленні.

Українські дипломати закликали вжити "вичерпних заходів" по забезпеченню безпеки персоналу та приміщення Національного культурного центру України в Москві та недопущення подібних провокацій.

Міністерству закордонних справ РФ направлена відповідна нота, підкреслили в українському МЗС.

Напередодні в ЗМІ повідомлялося про те, що 16 серпня в Національному культурному центрі України в Москві прихильники молодіжного крила російської партії "Єдина Росія" зірвали лекцію про історію незалежності України.

Читайте також: Росіяни рекордними темпами збирають підписи за відставку Медведєва

Нагадаємо, Національний культурний центр України в російській столиці неодноразово піддавався атакам з боку російських радикалів при повному потуранні з боку правоохоронців РФ. Так, 11 березня троє невідомих в масках зірвали український прапор з будівлі Національного культурного центру України в Москві на Старому Арбаті та спалили його.