UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна погодилася видати РФ "головного новгородського мафіозі"

Генпрокуратура України задовольнила запит про видачу новгородського промисловця Миколи Кравченка, якого місцеві силовики називають лідером регіонального кримінального товариства у пострадянські роки.

Українська влада прийняла рішення видати росіянина, який вважається одним із лідерів кримінального світу Новгородської області, повідомили у Генпрокуратурі РФ у середу.

"Генеральною прокуратурою і судовими інстанціями України задоволено запит заступника генерального прокурора РФ Олександра Звягінцева про видачу до Росії громадянина РФ Миколи Кравченка", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі повідомили, що Кравченко звинувачується слідством у скоєнні злочинів, передбачених п. "б" ч. 3 ст. 163 (вимагання, тобто вимога передачі права на чуже майно під погрозою застосування насильства, здійснене групою осіб за попередньою змовою, з метою отримання майна у великому розмірі) КК РФ, п. "б" ч. 3 ст. 163 (вимагання, тобто вимога передачі права на чуже майно під погрозою застосування насильства, здійснене групою осіб за попередньою змовою, з метою отримання майна в особливо великому розмірі) КК РФ, ст. 17, пп. "д", "н" ст. 102 (організація умисного вбивства за обтяжуючих обставин, тобто вбивства, здійсненого у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб) КК РРФСР.

Кримінальні справи щодо Кравченка перебувають у провадженні слідчої частини Головного управління МВС Росії у Північно-Західному федеральному окрузі та слідчого управління СК РФ у Новгородській області.

"Згідно з пред'явленим обвинуваченням, Кравченко є одним із лідерів злочинного угрупування Новгородської області. Кримінальні справи проти нього мають підвищений суспільний резонанс і велике значення у декриміналізації Новгородської області", - зазначає Генпрокуратура РФ.

Найближчим часом заарештованого буде видано українськими колегами та етаповано до слідчого ізолятора до місця попереднього розслідування. !zn

Читайте також:

Україна видала РФ російського націоналіста Волкова

Затриманий у Франції казахський олігарх Аблязов може бути екстрадований в Україну

Amnesty International звинуватила українських правоохоронців у причетності до викрадення людей