UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримала від США 15,5 млн доларів допомоги для боротьби з коронавірусом

США інвестували майже 5 млрд доларів в загальну допомогу Україні за останні 20 років.

Сполучені Штати Америки надали Україні фінансову допомогу для боротьби з коронавірусом в розмірі 15,5 млн доларів. Про це повідомили в Держдепартаменті США. В цілому, США інвестували майже 362 млн доларів в систему охорони здоров'я України.

"Сполучені Штати інвестували майже 5 млрд доларів в загальну допомогу Україні за останні 20 років, у тому числі майже 362 млн доларів в охорону здоров'я", - йдеться в повідомленні відомства.

Наголошується, що майже 13,1 млн доларів гуманітарної допомоги у галузі охорони здоров'я отримає Київ. Ці гроші дозволять поліпшити можливості місцевих медичних установ по догляду за хворими і боротьбу з подальшим поширенням коронавірусу в країні.

Решта 2,4 млн доларів будуть спрямовані для підтримки вразливих груп населення під час пандемії.

Згідно з даними держдепу, Україна отримає допомогу більшу, ніж інші пострадянські республіки. Так, Казахстан отримає понад 3,1 млн доларів, Узбекистан - приблизно 3,9 млн доларів, Вірменія - 2,7 млн доларів, Азербайджан - майже 3,6 млн доларів, Білорусія - 1,7 млн доларів, Грузія -2,7 млн доларів і Молдова - майже 2,2 млн доларів.

Читайте також: США не хочуть допомагати бідним країнам у боротьбі з коронавірусом – Financial Times

Нагадаємо, уряд США виділив медичну та гуманітарну допомогу у розмірі 1,2 млн доларів, яка надається через USAID Global Health OFDA для обмеження поширення COVID-19 в Україні.

Раніше Європейський парламент проголосував за виділення Україні 1,2 млрд євро позики для подолання економічних і соціальних наслідків пандемії коронавірусу. Ця сума буде надана Україні двома траншами по 600 млн євро протягом 12 місяців. Максимальний термін погашення кредитів становить 15 років.