UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна і США домовилися про передачу військових катерів українському флоту

Рішення про передачу катерів прийнято і обговорюються деталі.

США і Україна домовляються про передачу українському флоту американських військових патрульних катерів Islands після навчань Sea Breeze-2017, повідомив контр-адмірал ВМС України Андрій Тарасов.

"Переговори перейшли на рівень нижче, фактично рішення про передачу прийнято і обговорюються деталі. Сподіваюся, що цей процес буде досить швидким, і ми ці катери отримаємо", - повідомив Він.

За його словами, Росія користується нагодою, коли поруч є сучасні кораблі країн НАТО, щоб відпрацьовувати на них агресивні дії.

"Російські військові це роблять не тільки в інтересах підготовки своїх сил, але і з метою проведення можливих провокацій. Ми до цих провокацій готові", – зазначив контр-адмірал.

Він додав, що вчення проведеп за планом, незважаючи на дії Чорноморського флоту Росії.

Нагадаємо, 10 липня, в Одесі офіційно відкрили щорічні українсько-американські навчання Sea Breeze-2017. У маневрах, які проходять на морі, в повітрі і на землі, беруть участь більше 3 тисяч військових з 16 країн.

Навчання триватимуть до 23 липня і в них візьмуть участь понад 30 кораблів, катерів та суден забезпечення, більш 25 літаків і вертольотів і більше трьох тисяч військовослужбовців із 16 країн світу, включаючи Україну.

Україну на навчаннях будуть представляти підрозділи Військово-морських сил Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних і Повітряних сил та Інженерних військ.