UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українця в Польщі засудили до 11 років ув'язнення

Він займався контрабандою наркотиків.

У Польщі Окружний суд Перемишля засудив українця Сергія Г. до 11 років позбавлення волі.

Йому було пред'явлено звинувачення в організації організованого угруповання, яке займалося контрабандою гашишу, повідомила Крайова прокуратура.

49-річний Сергій Г. звинувачується не тільки в керівництві організованим злочинним угрупованням, а й в спробі незаконного ввезення 237 кілограмів гашишу.

Суд зобов'язав його сплатити штраф у розмірі 200 тисяч злотих і ще додатково 50 тисяч на боротьбу із запобіганням наркоманії в країні, а також зобов'язав покрити всі витрати на судовий розгляд в розмірі 8 тисяч злотих.

Сергій Г. був у розшуку з 16 березня 2017 року на підставі заявки Інтерполу. Його заарештували 22 січня 2020 року в аеропорту Барселони, а 14 лютого передали польській стороні для ув'язнення у виправній колонії в Ряшеві.

Прокурор Підкарпатського відділення Департаменту з питань організованої злочинності та корупції Крайової прокуратури в Ряшеві заявив, що наркотики транспортувалися з Іспанії до Росії. Кур'єри доставляли заборонений вантаж в спеціальних коробках, розташованих в автомобілях BMW X6 і BMW X5 з українськими номерними знаками.

Читайте також: У Польщі сталася ДТП з українцями, є постраждалі

Контрабанду виявили працівники Прикордонних служб в пунктах пропуску Тереспіль і Корчевий. Організоване угрупування Сергія Г. діяло на території Євросоюзу, України та РФ.

Раніше в Познані на групу українців напав агресивний поляк. Один з постраждалих українців знепритомнів після удару по голові.

Також у Варшаві посилений патруль поліції в кількості восьми осіб, затримав 36-річного громадянина України. Українець грубо порушив правила дорожнього руху і чинив опір при затриманні.