UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українців планують висилати з Естонії за порушення карантину

За інформацією МЗС та МВС Естонії, українці що знаходяться на роботі у країні систематично порушують правила карантину та самоізоляції.

Сьогодні, 4 серпня, міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу виступив за депортацію українців, які працюють в Естонії й порушують правила самоізоляції.

За наявною статистикою, українці порушили самоізоляцію 46 разів, пише ERR.

За словами міністра, іноземні працівники, які проігнорували правила 14-денної самоізоляції, повинні бути вислані з країни.

Читайте також: У МОЗ готуються до другої хвилі коронавірусу – Ляшко

"Іноземці, які порушили закон, повинні бути вислані, а накладені штрафи слід витребувати", - заявив він.

Також із закликом покарати українських заробітчан виступив міністр внутрішніх справ країни Март Хельме. З'ясувалося, що частина українців, які прилетіли до Таллінну 21 липня спецрейсом для роботи в Естонії, порушила правила самоізоляції. У тому числі були обґрунтовані підозри, що 17 осіб виходили на роботу.

У вівторок в Естонії оголосили про початок другої хвилі коронавірусу.

"Дуже незначна кількість випадків знову має тенденцію до зростання, і у нас великий спалах", - відзначили в Департаменті здоров'я Естонії.

У зв'язку з новими випадками коронавірусу в Департаменті здоров'я розглядають можливість введення нових карантинних обмежень.

Естонія зараз займає 126-е місце за кількістю хворих на коронавірус у світі. У країні з початку епідемії - 2 091 захворілих, з них 11 за минулу добу, зафіксовано 63 летальних випадки, 1 937 пацієнтів одужали.

Нагадаємо, в Німеччині почалася друга хвиля коронавірусу, яка, за попередніми прогнозами, буде слабшою за ту, що була з березня по квітень.

Раніше ZN.UA писало, що гібридна війна, збройний конфлікт, агресивна політика Росії щодо внутрішніх соціально-економічних і політичних процесів в Україні, за оцінками Служби зовнішньої розвідки, головні загрози для України. Детальніше в матеріалі Валерія Кондратюка "Релакс не на часі".