UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці зможуть в’їхати до РФ з третіх країн лише через «Шереметьєво» – МЗС

В МЗС відреагували на закриття двох пунктів пропуску на кордоні Латвії та РФ.

З 16 жовтня на кордоні Латвії з Росією припиняється робота пунктів пропуску «Вієнтулі» та «Педедзе». Саме «Вієнтулі» РФ визначила єдиним сухопутним пунктом пропуску, через який українці з третіх держав могли б в’їхати до країни-агресорки. У Міністерстві закордонних справ України прокоментували цю ситуацію.

«Латвійські пункти пропуску «Вієнтулі» та «Педедзе» не мають належної інфраструктури, аби впоратися із прогнозованим зростанням пасажиропотоку. У зв'язку із цим з 16 жовтня 2023 року в’їзд українських громадян на територію Росії з третіх держав буде дозволено лише у повітряному пункті пропуску через російський державний кордон «Шереметьєво» (Москва)», – зазначили в МЗС.

У Міністерстві закордонних справ поновили рекомендації для українських громадян, аби вони утрималися від відвідування країни-терористки РФ. Також їм радять врахувати неможливість в’їзду до Росії з території Латвії.

«Виїзд громадян України з території РФ до Латвії залишається можливим через пункти пропуску «Убилінка-Гребнєво» та «Бурачкі-Терехова», – додали в МЗС.

Читайте також: Україна та Румунія збираються збудувати ще один пункт пропуску на кордоні

Нагадаємо, що з 12 вересня Латвія заборонила в’їзд на свою територію автомобілів з російською реєстрацією. У разі злісної непокори працівникам митниці та відмови розвертатися на кордоні можлива конфіскація автомобіля.