UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські студенти в США вшанували пам'ять українців, що загинули від рук россійських окупантів

У акціях пам'яті прийняли участь студенти з 12 американських університетів

© Stanford University
© Stanford University
© University of Connecticut
© Tufts University
© Purdue University
© Northeastern University
© Massachusetts Institute of Technology (MIT)
© Loyola University Chicago

На минулому тижні українські студенти у дванадцяти американських університетах ініціювали траурні зібрання. Студенти, професори, персонал університетів та небайдужі місцеві жителі зібралися для вшанування українців, вбитих рашистськими загарбниками. На зібраннях виступали небайдужі з короткими промовами, грали та співали українські пісні, сум і біль яких був всім зрозумілий без перекладу. Читалися народжені війною вірші, в який йшлося про трагедії Бучі, Ірпеня, Маріуполя та інших міст, найважче поранених рашистами. У Стенфорді зібрання відвідало більше 150 людей і кожен з них мав змогу покласти по соняшнику до символічного меморіалу загиблих.

Stanford University

Читайте також: ООН, ПАРЄ та інші: ВР проситиме міжнародні організації визнати події в Україні геноцидом

Траурні зустрічі відбулися у Стенфорді, Пердью, Тафтсі, Північно-східному, Масачусетському Технологічному Інституті А також в університетах Флориди, Коннектикуту, штату Айова, Іллінойсу в Урбана-Шампейн, Нотердаму, Дартмута, Лойоли у Чикаго та музичному коледжі Берклі.

Berklee

Майже кожна українська студентська спільнота при підтримці викладачів, інших студентів і осередків української діаспори активно збирали чималі кошти для підтримки України. Тільки команда Стенфорду відправила літаком 32 тони ліків та медичних вантажів.