UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна звернулася до Філіппін з проханням надати фахівців у галузі психічного здоров'я

"Філіппіни можуть запропонувати допомогу, направивши філіппінських фахівців з психічного здоров'я для військових на тлі кризи в Україні".

Президент України Володимир Зеленський у понеділок звернувся до президента Філіппін Фердинанда Р. Маркоса-молодшого з проханням направити в Україну філіппінських фахівців у галузі психічного здоров'я, щоб допомогти забезпечити добробут і психічне здоров'я своїх солдатів на тлі кризи в їхній країні.

Під час зустрічі з президентом Маркосом у Палаці Малаканьян Зеленський сказав що вони потребують більшої кількості фахівців з психічного здоров'я для своїх солдатів та захисників, які перебувають на передовій у кризі, з якою стикається їхня країна.

"Дякую, ви згадали про гуманітарні можливості, особливо для медицини, і, як я вам сказав, особливо для психологічної допомоги, психічного здоров'я тощо, - армії. Тож ви розумієте, скільки людей потребують їхньої допомоги, коли вони повертаються, вони не можуть втратити в сім'ях", – зазначив український лідер.

"Їм важко - знову вчитися", – додав він.

Водночас, президент Маркос повідомив Зеленському, що Філіппіни можуть запропонувати допомогу, направивши філіппінських фахівців з психічного здоров'я для своїх солдатів на тлі кризи в їхній країні.

"Це те, що, я думаю, ми можемо запропонувати", – сказав Маркос Зеленському, маючи на увазі філіппінських психіатрів після того, як президент України наголосив на потребі у більшій кількості психіатрів у своїй країні.

Читайте також: Українська система охорони здоров'я є символом стійкості — Politico

Нагадаємо, сьогодні, 3 червня, президент України Володимир Зеленський прибув до Філіппін та вперше в історії двосторонніх відносин зустрівся з Президентом Фердинандом Маркосом-молодшим.

Президент Зеленський подякував Філіппінам за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, за чітку позицію щодо агресії Росії проти нашої країни, а також за підтримку важливих резолюцій ООН.