UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна самотужки фінансує дві третини воєнних потреб — помічник Блінкена

Він наголосив, що сьогодні на фронті наша держава продовжує обирати демократію. 

Росія продовжить воювати проти України, поки не побачить результатів президентських виборів у США, вважає помічник держсекретаря з питань Європи та Євразії Джеймс О'Браєн. На його думку, напруженість найближчими місяцями зросте, зокрема й тому, що війна взимку завжди "жорстка й складна". Слова політика цитує видання "Голос Америки".

"Українці продовжують обирати демократію, справедливість і європейське майбутнє, так само як двічі робили це на Майдані, і як зараз відбувається щодня на передовій боротьби проти Росії", – сказав він, додаючи, що фінансувати потреби країни допомагає "потужна міжнародна коаліція".

Та О'Браєн додав, що Київ самотужки оплачує дві третини воєнних потреб. Відбувається це коштом внутрішніх ресурсів. 

Читайте також: Якщо Путін вважає, що американська допомога Україні заблокована, на нього чекає шок – посол Волкер

Після перемоги на кокусах "червоних" в Айові республіканець Дональд Трамп вийшов лідером також з праймеріз у Нью-Гемпширі. Спільне опитування Reuters та Ipsos показало, що 40% американців будуть голосувати на виборах президента саме за нього, ще 34% хочуть, аби чинний лідер Джо Байден залишився на другий термін.

Детальніше про президентські перегони у США читайте у матеріалах для ZN.UA Олега Шамшури"Протистояння політичних динозаврів — 2024: Чи зможе Байден перемогти Трампа?" та "1:0 на користь Трампа. Що відбувається в США і чого чекати Україні".