UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна не використовувала військову допомогу з протизаконною метою — Пентагон

Результати на фронті говорять самі за себе.

Сполучені Штати не мають інформації, яка може свідчити про те, що зброя, яку вони надають Україні в якості військової допомоги, використовується не за призначенням. Про це під час брифінгу заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

«Станом на зараз у нас немає жодної інформації, яка заслуговує на довіру, про випадки спрямування допомоги Україні в незаконних цілях. Зрештою, гадаю, результати на полі бою говорять самі за себе», — наголосив він.

Він додав, що українці ефективно використовують надану їм міжнародними партнерами зброю для захисту своєї держави та суверенітету

Раніше Росія звинуватила Україну в тому, що надана їй зброя нібито потрапляє до третіх країн, зокрема до країн Африки та Близького сходу.  РФ навіть скликала засідання Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку, щоб поскаржитися на постачання зброї Україні з боку західних партнерів.

Водночас, постійний представник України у Радбезі повідомив, що контроль за обігом та використанням стрілецької зброї і легких озброєнь в Україні здійснюється на міжвідомчому рівні за участю МВС, СБУ, Державної прикордонної служби та інших держструктур. Крім того, діє трирівнева система контролю та нагляду за озброєннями, що постачаються іноземними партнерами: парламентський контроль, контроль з боку РНБО, а також спільний моніторинг Міноборони та ЗСУ з іноземними партнерами.

Читайте також: США готуються передати Україні системи ППО Patriot – CNN

Нагадаємо, що американські фахівці проводять інспекцію американського військового обладнання в Україні в рамках зусиль щодо відстеження спорядження, наданого ЗСУ.

Як повідомлялось, Британія не виключає можливості надання Україні зброї більшої дальності.