UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угруповання ХАМАС звільнило ще одну групу ізраїльських заручників

ЦАХАЛ повідомляє, що кордон з Єгиптом перетнули 17 осіб.

Угруповання ХАМАС заявило у суботу, що передало Червоному Хресту 20 заручників – 13 ізраїльтян і 7 іноземців. Про це пише видання The Times of Israel.

Зазначається, що заручники попрямували до контрольно-пропускного пункту Рафах в Єгипті.

Читайте також: Донори університетів США масово відмовляються їх фінансувати через позицію щодо ХАМАСу

Згодом в Армії оборони Ізраїлю підтвердили, що 13 ізраїльських заручників і четверо іноземних заручників перейшли з Гази до Єгипту. Тут їх зустріли представники Ізраїлю.

Видання уточнює, що більшість ізраїльських заручників були викрадені з кібуцу Беері.

“Серед тих, кого вперше ідентифікували на знімках, 52-річна Шарон Авігдорі та її 12-річна донька Ноам Авігдорі, а також 17-річний Ноам Ор і 13-річна Альма Ор, чию матір Йонат було вбито, а батько і двоюрідний брат залишаються в полоні”, – уточнило видання.

Читайте також: Reuters: Скріншот статті Washington Post про постачання Україною зброї ХАМАСу – фейк

Нагадаємо, у суботу був другий день затишшя в боях, що також є частиною угоди – у п'ятницю було звільнено 13 ізраїльських заручників, утримуваних терористами в Секторі Гази, також за окремою угодою разом з ними повернулися 10 громадян Таїланду та філіппінець.

Загалом близько 50 заручників-ізраїльтян – дітей, їхніх матерів та інших жінок – мають бути звільнені протягом чотирьох днів, на цей час ЦАХАЛ призупинив військову кампанію у Газі. Чотириденне перемир'я потенційно може бути продовжено на один день для кожної групи з 10 додаткових заручників, звільнених ХАМАС.