UA / RU
Підтримати ZN.ua

Удар Ізраїля по Газі вбив щонайменше 50 осіб — палестинські медики

Ізраїль заявляє, що авіаудари були спрямовані об'єкти військової інфраструктури ХАМАС.

Сьогодні, 16 липня ізраїльські війська вели бої з бойовиками ХАМАС у кількох частинах Сектора Гази, а палестинські медики повідомили, що щонайменше 50 людей загинули в результаті ізраїльських бомбардувань південних і центральних районів. Палестинське ісламістське бойове угрупування ХАМАС звинуватило Ізраїль у посиленні атак у Газі з метою зірвати зусилля арабських посередників і США, спрямовані на досягнення угоди про припинення вогню. Ізраїль заявляє, що намагається знищити бойовиків ХАМАС, пише Reuters.

У Рафаху, південному прикордонному місті, де ізраїльські війська діють з травня, п'ятеро палестинців загинули в результаті авіаудару по будинку, повідомили представники служби охорони здоров'я Гази. У сусідньому Хан-Юнісі загинули чоловік, його дружина і двоє дітей. Також в результаті ізраїльського авіаудару по автомобілю в Хан-Юнісі на півдні Гази загинули щонайменше 17 палестинців і ще 26 отримали поранення, повідомили чиновники.

Авіаудар був нанесений по наметовому містечку, де проживають сім'ї переселенців на вулиці Аттар, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я. В таборі Нусейрат в центральній частині Гази щонайменше четверо палестинців загинули в результаті окремих обстрілів і повітряних ударів, повідомили медики.

Вони додали, що в результаті ізраїльського авіаудару загинули чотири людини на півночі Гази. Через кілька годин після цього ізраїльська авіація завдала удару по школі в таборі Нусейрат, в результаті якого загинули 16 осіб і багато інших отримали поранення.

Ізраїльські військові заявили, що війська продовжують "розвідувальну діяльність" в Рафаху, і що авіаудари були спрямовані на бойовиків, тунелі та інші об'єкти військової інфраструктури ХАМАС.

Читайте також: Переговори про перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС припинені — Reuters

Раніше ми повідомляли, що в результаті удару Ізраїля по Газі 13 липня загинули щонайменше 90 палестинців. Згідно з даними Ізраїля, удар був спрямований на військового командира ХАМАС, який був імовірним організатором атак 7 жовтня.