UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Єревані поновилися протести, Саргсян закликав Пашиняна до діалогу: онлайн-трансляція

Депутат Нікол Пашинян і місцева поліція змогли домовитися про організацію сьогоднішнього ходи.

У столиці Вірменії тривають антиурядові протести, депутат парламенту Нікол Пашинян звернувся до прихильників із закликом зібратися у шостому Норкському масиві. Організатор акції та місцева поліція змогли домовитися про організацію сьогоднішньої ходи, повідомляє вірменське видання News.am.

За даними ЗМІ, на даний момент демонстранти знаходяться у шостому Норкському масиві. Правоохоронці намагалися протидіяти першій спробі почати ходу, внаслідок інциденту є затримані.

Пізніше під час переговорів заступник начальника поліції Єревану Валерій Осіпян заявив про те, що протестувальникам забезпечать просування, якщо вони не заважатимуть просуванню транспорту та пішоходів, а також не стануть блокувати входи до будівель.

Сьогодні, 21 квітня, прес-служба прем'єр-міністра Сержа Саргсяна розповсюдила заяву, в якій міститься заклик до Пашиняна сісти за стіл переговорів.

"Я глибоко стурбований подіями, внутрішньополітичними процесами. Щоб уникнути непоправних втрат, закликаю депутата національних Зборів Вірменії Нікола Пашиняна піти на політичний діалог і сісти за стіл переговорів. Це слід зробити негайно", - йдеться в заяві.

Як повідомляє News.am, в бесіді з журналістами Пашинян відхилив можливість діалогу.

З 31 березня в Єревані проходять масові акції проти прем'єрства третього президента Сержа Саргсяна. Вірменія у 2015 році змінила конституцію і перейшла до парламентської форми правління. Тож прем'єр-міністр отримає більші повноваження. У свою чергу Серж Саргсян був президентом країни з 2008 до 2018 року.

16 квітня протестуючі перекрили рух на проспекті Баграмяна в Єревані. Поліція зажадала звільнити центр і стягнула до будівлі парламенту водомети і бронетехніку. Пізніше почалися зіткнення між учасниками акції протесту і поліцією.

Протестувальники заявили про початок "тотальної непокори". Лідер опозиції Нікол Пашинян закликав протестуючих блокувати держустанови. Станом на 20 квітня, затримано більше 200 протестувальників.