UA / RU
Підтримати ZN.ua

У всіх британців віком від 18 років буде можливість отримати бустерну вакцини від COVID-19 до кінця року

Джонсон заявив, що штам "Омікрон" поширюється і двох доз вакцини від COVID-19 вже недостатньо.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон звернувся до нації по телебаченню з попередженням про черговий сплеск штаму "Омікрон", а також із заявою про те, що у всіх британців віком від 18 років є можливість отримати бустерну дозу вакцини від коронавірусу до кінця 2021 року, повідомляє Guardian.

"Я боюся, що зараз ми стикаємося з надзвичайною ситуацією у нашій боротьбі з новим варіантом, "омікроном", і ми повинні терміново зміцнити нашу стіну вакцинного захисту, щоб убезпечити наших друзів та близьких", - сказав прем'єр.

Проте, він оголосив і хорошу новину.

"Наші вчені впевнені, що за допомогою третьої дози – бустерної – ми всі зможемо підвищити наш рівень захисту", – сказав Джонсон.

За його словами, всі британці віком від 18 років, які мають право на бустерну вакцину, зможуть зробити щеплення з 13 грудня. При цьому другу дозу вакцини вони мали отримати не менше ніж за три місяці до цього.

Раніше чиновники охорони здоров'я Великобританії хотіли відкрити доступ до бустерних уколів для всіх дорослих до кінця січня.

Джонсон звернувся до нації після того, як рівень тривоги у Великій Британії був підвищений з трьох до чотирьох через збільшення числа випадків зараження "Омікроном".

Вже 12 грудня у Великій Британії було зареєстровано 3137 підтверджених випадків зараження новим варіантом коронавірусу. Смерті від цього штаму в країні поки не було зафіксовано.

42 групи військових будуть залучені для створення місць вакцинації та мобільних підрозділів. Годинник роботи клінік буде продовжено. Тепер отримати вакцину можна сім днів на тиждень.

Читайте також: Омікрон швидше поширюється, але менш небезпечний — ВООЗ

Нагадаємо, що ізраїльські дослідники заявили, що бустерна доза вакцини від Pfizer забезпечує значний рівень захисту від нового штаму коронавірусу "Омікрон". Дослідження проводив медичний центр Шеба та Центральна вірусологічна лабораторія Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю.