UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВООЗ пояснили, що свята в приміщенні, навіть невеликими групами, небезпечні

На думку організації, відзначати Новий рік на вулиці безпечно для здоров'я.

Зібрання в приміщеннях на свята європейці підвищують ризик поширення COVID-19. У ВООЗ попередили, що через недотримання карантинних заходів в регіоні після Нового року можуть бути нові спалахи захворювання.

Жителям Європи в зв'язку з пандемією коронавирусной інфекції рекомендується по можливості збиратися на Різдво і Новий рік на вулицях. Такий пункт міститься в рекомендаціях ВООЗ, випущених спеціально напередодні свят.

«По можливості, зборів слід проводити на вулиці, їх учасники повинні носити маски та дотримуватися дистанції», - повідомили в організації. При цьому для святкування в приміщенні слід подбати, щоб в ньому збиралося не надто багато людей, а саме приміщення добре вентилювалося - це знизить ризики зараження.

У ВООЗ пояснили, що свята в приміщенні навіть невеликими групами небезпечні: зазвичай в таких компаніях присутні люди різного віку і з різних сімей.

На думку організації, через недотримання заходів профілактики коронавирусной інфекції під час свят в перші тижні і місяці 2021 року в Європі можливі нові спалахи COVID-19. У ВООЗ дали владі кілька рекомендацій, щоб мінімізувати ризики подальшого поширення хвороби.

Країни повинні розглянути можливість скасування різдвяних ярмарків і масових святкових заходів. Різдвяні служби слід проводити на повітрі і обмежити число їх учасників. На гірськолижних курортах потрібно унеможливити масові зібрання людей в закритих приміщеннях. Громадянам же варто уникати громадського транспорту, який в святкові дні традиційно переповнений.

Читайте також: Данія вводить жорсткий карантин на Новий рік і Різдво

17 грудня християни східного обряду відзначають День святої великомучениці Варвари. Вона вважається покровителькою військових, моряків, до неї зверталися за захистом від грому, вибухів і раптової смерті. Жінки моляться Варварі про вдале заміжжя і щастя в шлюбі.