UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Вірменії депутати встали "живою стіною" між протестувальниками і поліцією

В Єревані триває мітинг проти підвищення тарифів на електрику.

Депутати парламенту Вірменії, представники творчої інтелігенції та бізнесу стали "живою стіною" між поліцією і протестуючими проти підвищення тарифів на електрику в центрі Єревану.

Зокрема, до "живої стіні" приєднався депутат від правлячої Республіканської партії Вірменії Самвел Фарманян і заступник голови цієї партії, міністр освіти і науки Армен Ашотян.

"Наша присутність буде додатковою гарантією, щоб з боку поліції не було застосовано силу проти мітингувальників", - сказав Фарманян.

Читайте також: Росія здатна відключити телекомунікації в Україні – Newsweek

Нагадаємо, вранці 23 червня в Єревані поліція розігнала акцію протесту, учасники якої виступали проти підвищення тарифів. Напад силовиків на учасників демонстрації, які мітингували в центрі Єревану всю ніч, почалася близько 04:30 за київським часом.

Ввечері 22 червня в Єревані кілька тисяч людей перекрили проспект Баграмяна, де знаходиться резиденція президента країни Сержа Саргсяна. Жителі столиці вийшли на акції протесту через підвищення вартості житлових послуг. Міське поліцейське начальство пропонувало протестувальникам зібрати ініціативну групу для переговорів з президентом, але мітингувальники відмовилися. Силовики пригрозили силовим розгоном людей, у відповідь протестувальники сіли на асфальт.