UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Вірменії знищені ракетні системи - Міноборони Азербайджану

За інформацією Міноборони Азербайджану, армія прийняла превентивні заходи.

Міністерство оборони Азербайджану заявило про знищення на території Вірменії оперативно-тактичних ракетних комплексів.

У повідомленні відомства сказано, що в ніч на 14 жовтня азербайджанські військові помітили кілька систем оперативно-тактичних балістичних ракет на території Вірменії в прикордонній зоні з Кельбаджарський районом в Нагірному Карабасі.

"Азербайджанська армія прийняла превентивні заходи. В результаті наведені в стан готовності до стрільби оперативно-тактичні ракетні комплекси були знешкоджені", - повідомили в Міноборони Азербайджану.

Міноборони Азербайджану 27 вересня заявило про початок "контрнаступательной операції" на всій лінії зіткнення в зоні карабаського конфлікту у відповідь на провокації з вірменської сторони. Вірменія у відповідь заявила про напад на невизнану Нагірно-Карабахської республіки (НКР) з боку Азербайджану. Бойові дії в зоні конфлікту тривають, сторони несуть втрати в живій силі і техніці.

9 жовтня голови МЗС Вірменії і Азербайджану за підсумками багатогодинних переговорів у Москві домовилися про припинення вогню з полудня 10 жовтня, але в той же день Баку і Єреван почали обмінюватися звинуваченнями в порушенні перемир'я.

Азербайджан на початку 1990-х років втратив контроль над територією Нагірного Карабаху і семи районів в результаті конфлікту з вірменським населенням регіону та Вірменією.

Режим припинення вогню між Вірменією і самопроголошеної Нагірно-Карабахської республікою з одного боку і Азербайджаном з іншого боку був встановлений в травні 1994 року.

В даний час переговорний процес йде за посередництва Мінської групи ОБСЄ, створеної в 1992 році для пошуку шляхів мирного врегулювання нагірно-карабахського конфлікту. У неї входять Азербайджан, Вірменія, Білорусія, Німеччина, Італія, Швеція, Фінляндія і Туреччина. Співголовами групи є Росія, Франція і США.

Читайте також: Вірменія та Азербайджан взаємно звинуватили один одного в обстрілах

Напередодні Туреччина назвала заклики припинити вогонь в Карабасі розумними, але зажадала виведення військ Вірменії. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив у вівторок про те, що міжнародні заклики до припинення вогню між Вірменією і Азербайджаном в Нагірному Карабасі розумні, але світові держави також повинні закликати Вірменію піти з азербайджанських земель.