UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Вірменії відкликали ліцензію у радіо Sputnik через вислови російського пропагандиста

Його дружина Маргаріта Сімоньян вже прокоментувала цю ситуацію.

Через вислови кремлівського пропагандиста Тіграна Кеосаяна у Вірменії на місяць відкликали ліцензію у філії російського радіо Sputnik.

Рішення повʼязане з передачею «Пʼятниця з Тиграном Кеосаяном», пише «Радіо Свобода». Вірменський регулятор зазначив, чоловік «припустився іронічних і таких, що принижують честь і гідність країни та народу, висловлювань, не маючи на це морального права як іноземний громадянин».

Читайте також: Росія «плює» на спроби ЄС заблокувати її пропаганду – Bloomberg

Також місцева радіостанція «Тоспа», котра ретранслює сигнал Sputnik, отримала штраф у розмірі 500 тисяч драмів (близько 45 тисяч гривень – ред.) за передачу колишнього депутата Армана Абовяна, в якій він «поширював паніку і твердження, які засновані на неперевірених та недостовірних джерелах».

Головна редакторка державного медіахолдингу «Россия сегодня» Маргаріта Сімоньян, котра є дружиною Кеосаяна, відреагувала на зупинку ліцензії такими словами: «Драма на 500 тисяч драмів. Ефенді («пан» – ред.) знову образився».

Читайте також: Німецький журналіст отримав 600 тисяч євро від олігарха за книжки про Путіна – розслідування

Нагадаємо, у 2021 році Міністерство закордонних справ ініціювало процедуру для заборони на в'їзд в Україну Тіграна Кеосаяна. Разом із дружиною він приїжджав у тимчасово окупований Донецьк для участі у так званому форумі «Русский Донбасс». У МЗС зазначили, що робота Кеосаяна спрямована проти національної безпеки України.

Також із Молдови вислали керівника агентства Sputnik Moldova, яке входить до медіагрупи «Россия сегодня», Віталія Денісова, видавши йому заборону на в'їзд до країни на 10 років. Згодом з’ясувалося, що він є кадровим офіцером російської розвідки, який займався інформаційними «вкидами» та поширював фейки на зарубіжну аудиторії. У Денісова також виявили українське коріння, проте після розвалу СРСР він виїхав зі Львова у Москву.