UA / RU
Підтримати ZN.ua

У відповідь на ракетні обстріли Ізраїль уразив 120 цілей у секторі Газа

ЦАХАЛ задіяв в операції проти бойовиків "ХАМАС" бронетехніку та авіацію.

Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по 120 об'єктах ісламістів у секторі Газа, а також знищила підземний тунель бойовиків "Ісламського джихаду" у відповідь на ракетні обстріли ізраїльських поселень.

В Ашкелоні, Нетивоті, Ешколі та прилеглих населених пунктах у суботу, 4 травня, чутні сирени, що попереджаючи про можливість ракетних обстрілів із сектору Газа. Цивільне населення закликають сховатися в бомбосховищах.

Представник ЦАХАЛ Ронен Манеліс повідомив, що системи протиракетної оборони приведені в повну бойову готовність, оскільки командування не виключає, що терористи можуть нанести удар по Тель-Авіву.

У місті Модіїн-Маккабим-Реут, розташованому між Тель-Авівом і Єрусалимом, скасували захід, присвячений музичному конкурсу "Євробачення".

Ізраїльська армія продовжує операцію в секторі Газа, задіявши проти бойовиків "ХАМАС" танки і вертольоти.

За даними ЦАХАЛ, як мінімум трьох бойовиків уже ліквідовано.

протягом суботи, 4 травня, за даними Армії оборони Ізраїлю, з території сектора Газа по ізраїльських поселень було випущено більше 200 ракет. Більшість із них були перехоплені системою ПРО "Залізний купол".

Цієї весни ракетні обстріли Ізраїлю з території сектора Газа почастішали. 14 березня із сектора Газа по Ізраїлю було випущено дві ракети. Вперше з 2014 року в агломерації Гуш-Дан спрацювали сирени і було чутно вибухи.

25 березня сирени повітряної тривоги спрацювали в регіонах Шарон і Емек-Хефер у центрі Ізраїлю. Один снаряд влучив у житловий будинок, будівлю зруйновано, постраждали щонайменше семеро людей, включно з двома немовлятами. Удар по селищу Мішмерет (Шарон) став однією з найбільш дальніх атак ісламістів із 2014 року.

У той самий день армія Ізраїлю оголосила про мобілізацію військовослужбовців запасу. На кордон із сектором Газа відправили дві бронетанкові та піхотні дивізії.