UA / RU
Підтримати ZN.ua

У відповідь на балтійські маневри НАТО Росія почала великі військові навчання

Кораблі Балтійського флоту на навчаннях займуться охороною держкордону РФ, захистом морських комунікацій.

В Калінінградській області під керівництвом командувача військами Західного військового округу розпочалися навчання Балтійського флоту, ВДВ і ВПС Росії. Про це повідомили у прес-службі Міноборони РФ.

"Навчання проходять одночасно з міжнародними навчаннями Saber Strike-2014 і BALTOPS-2014, що стартували в Європі", - уточнили в міністерстві.

"Кількість залучених до навчань в Калінінградській області сил і засобів Міноборони Росії можна порівняти з кількістю особового складу, озброєння і військової техніки, задіяних у прикордонних навчаннях, які проводять країни НАТО", - зазначили у відомстві.

В російських маневрах беруть участь корабельні угрупування, підрозділи ВДВ і морської піхоти, об'єднання ППО, винищувачі-бомбардувальники Су-34, вертольоти Мі-24 і бомбардувальники Ту-22М3.

Як відзначили в міністерстві, кораблі Балтійського флоту на навчаннях займуться охороною держкордону РФ, захистом морських комунікацій, а також виконають пошук і знищення підводних човнів і надводних кораблів умовного противника. Об'єднання ППО Балтійського флоту і Військ повітряно-космічної оборони забезпечать протиповітряну оборону району маневрів в морі і пунктах базування.

Окрім того, "на навчаннях буде відпрацьовано перативне перекидання літаками військово-транспортної авіації ВПС Росії підрозділів псковського з'єднання ВДВ на полігони Калінінградської області з виконанням практичного десантування", - розповіли в Міноборони. Після цього десантники разом з морпіхами Балтійського флоту відіб'ють висадку морського десанту умовного супротивника, а також заблокують і знищать незаконні збройні формування умовного противника.

Дії ВДВ і морської піхоти з повітря підтримають винищувачі-бомбардувальники Су-34 і вертольоти Мі-24 1-го командування ВПС і ППО, перебазовані в Калінінградську область з центру Росії. "Бомбардувальники дальньої авіації Ту-22М3 виконають серію тренувальних польотів над акваторією Балтійського моря з відпрацюванням питань повітряного патрулювання", - додали в міністерстві.

Нагадаємо, з 9 по 20 червня у всіх Балтійських країнах пройдуть навчання НАТО Saber Strike-2014 ("Удар шаблі"). Вони проходять на території трьох країн Балтії (Латвія, Литва, Естонія). У навчаннях візьмуть участь понад 4800 військових з 10 країн - близько 2600 з них будуть тренуватися в Литві, 2000 - у Латвії, кілька сот - в Естонії. Серед військової техніки, яку будуть використовувати під час навчань - чотири танки Leopard 2 A5, які були доставлені в країни Балтії з Данії. Основні цілі навчань - підвищення взаємодії об'єднаних військових сил НАТО, відпрацювання оборонних та наступальних операцій.