UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Венесуелі урочисто відкрили мавзолей Симона Болівара

Виконуючи волю Уго Чавеса, його наступник відкрив у Каракасі мавзолей, де перепоховали останки національного героя Венесуели Симона Болівара, який помер близько 200 років тому.

У Каракасі відбулося урочисте відкриття мавзолею, в якому відтепер будуть спочивати останки національного героя Симона Болівара - одного з керівників війни за незалежність іспанських колоній у Латинській Америці.

Білу будівлю мавзолею побудовано у вигляді гігантського вітрила поруч з Національним пантеоном, де останки Болівара зберігалися з 1876 року.

Всередині нього на гранітній плиті стоїть дерев'яна труна з ініціалами Симона Болівара. В будівлі одночасно можуть перебувати до 1500 осіб.

На церемонії відкриття мавзолею був присутній президент Венесуели Ніколас Мадуро.

Ідея створення мавзолею належала покійному чолі держави Уго Чавесу, який помер у березні 2013 року від раку. Проте його відкриття довгий час відкладалося. За даними західних ЗМІ, будівництво мавзолею коштувало Венесуелі від 95 до 140 мільйонів доларів.

Симон Болівар, який жив у 1783-1830 роках, Уго Чавес називав національним героєм-визволитем. У 1999 році Чавес домігся змін до конституції країни, і відтоді вона офіційно іменується Боліваріанська республіка Венесуела.

Болівар, згідно з офіційною версією, помер у віці 47 років від туберкульозу, як і його батьки. Проте Чавес вважав, що Визволитель став жертвою не банального кашлю, а замаху.

Три роки тому за вказівкою Чавеса вчені ексгумували останки Болівара. Попередні результати вказують на те, що його смерть все ж була пов'язана з захворюванням дихальних шляхів, хоча дослідження триває досі. !zn

//www.youtube.com/v/bkeU8_ezFJE?hl=ru_RU&version=3

Читайте також:

Венесуельський ТБ випустив мультфільм про Чавеса в раю

Новий президент Венесуели виступив з жорсткою критикою США

Президент Уругваю назвав главу Аргентини "старою відьмою"

Тіло Уго Чавеса забальзамують і помістять в музей