UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії ввели COVID-перепустки до закладів, де можуть збиратися сотні людей

Правило набуде чинності 10 грудня.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон оголосив про введення системи COVID-перепусток до тих закладів, де можуть збиратися сотні людей, повідомляє в середу The Guardian.

"Ми вводимо в обов'язковому порядку COVID-перепустки до нічних клубів та закладів, де збирається велика кількість людей, включаючи заклади, які вміщують понад 500 осіб у закритому приміщенні, та на відкритому просторі з сидячими місцями для більш ніж 4 тис. осіб, а також до будь-яких інших закладів, які вміщують понад 10 тис. осіб", - наводить газета його слова.

Правило набуде чинності 10 грудня.

Також британці в обов'язковому порядку мають носити маски в громадських місцях, включаючи театри, ресторани та кінотеатри. З понеділка 13 грудня британцям рекомендується працювати віддалено з дому.

Джонсон також заявив, що "штам "омікрон" поширюється швидше, ніж "дельта", і що у Британії виявлено 568 випадків зараження цим штамом". Причому він зазначив, що ймовірно реальні цифри вищі.

Читайте також: Британія продовжить використовувати економічні та дипломатичні інструменти для запобігання агресії РФ проти України

Штам коронавірусу "омікрон" може виявитися заразнішим, ніж домінатна мутація "дельта", повідомили в Офісі прем'єр-міністра Британії Бориса Джонсона.

Аналогічну заяву раніше зробив головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі.