UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії всі медики повинні будуть щепитися від коронавірусу до 1 квітня 2022 року.

Міністр охорони здоров'я королівства Саджид Джавід зазначив, що виняток зроблять лише для тих, хто має протипоказання до щеплення або не має особистого контакту з пацієнтами.

У Великій Британії співробітників Національної системи охорони здоров'я (NHS) зобов'язали щепитися від коронавірусу до 1 квітня 2022-го. Про це сказав міністр охорони здоров'я королівства Саджід Джавід під час виступу в Палаті громад, повідомляє прес-служба уряду.

«Всі, хто працює в NHS та соціальних службах, мають бути вакциновані. Ми повинні уникати шкоди, що запобігає, і захищати пацієнтів у NHS, захищати колег у NHS і, звичайно ж, захищати саму NHS», — заявив він.

Також він додав, що розуміє настрій людей.

«Я розумію, що вакцинація, звичайно ж, може спричинити емоційний стрес. Більшість із нас пішли на цей крок, щоб захистити себе, захистити свої сім'ї та захистити нашу країну. На жаль, усі ми бачили, як коронавірус може руйнувати життя. Але ми також бачили, як вакцини рятують життя та не дозволяють людям потрапити до лікарні», — додав Джавід.

За словами Джавіда, тільки із підтвердженням вакцинації тепер можна бути найнятим чи вийти на роботу.

Загалом, за даними Джавіда, нещепленими від коронавірусу залишаються близько 100 тис. медпрацівників.

Але міністр підкреслив, що ніхто з медпрацівників, хто досі не зробив звички, не повинен стати «цапом-відбувайлом, бути виділеним або присоромленим».

"Йдеться про те, щоб підтримати їх, щоб зробити позитивний вибір для захисту вразливих людей, захистити своїх колег і, звісно, захистити себе", - повідомив міністр.

Він також нагадав, що такі ж правила вже запроваджено у США, Франції та Італії.

За даними МОЗ Британії на 8 листопада, у Великій Британії щеплені першою дозою вакцини від коронавірусу понад 50,2 млн осіб, повністю пройшли вакцинацію понад 45,8 млн осіб. Ревакцинувалися або зробили бустерне щеплення понад 10,5 млн осіб.

Читайте також: Вакцинацію найуразливіших груп населення в Україні повністю провалено – журналістка

Президент Франції Еммануель Макрон звернувся до нації у вівторок на тлі нового зростання кількості випадків зараження Covid-19 та оголосив про проведення кампанії ревакцинації для людей віком від 50 до 64 років, яка має розпочатися у грудні.