UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Великобританії відклали скасування карантинних обмежень ще на місяць

До цього ослаблення локдауна планувалося на 21 червня.

Влада Великобританії вирішила відкласти скасування обмежень, введених в зв'язку з поширенням COVID, на чотири тижні, передає BBC News.

Незважаючи на те, що ще на початку червня Великобританія оголосила про нульову смертності від COVID-19 протягом 28 днів після позитивного тесту - вперше з березня 2020 року, очікується, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підтвердить продовження дії обмежень. Після цього рішення про перенесення ослаблення локдауна буде винесено на голосування в Палаті громад.

Раніше Джонсон заявляв, що індійський штам COVID може перешкодити ослабленню локдауна. Пізніше він відзначав, що будь-які ослаблення обмежень мають бути "обережними", і попередив, що число госпіталізацій в Великобританії зростає.

На даний момент понад 41 млн жителів Великобританії зробили щеплення першим компонентом вакцини від COVID, а близько 30 млн отримали дві дози.

Тим часом, медичний директор відділу громадської охорони здоров'я Англії доктор Івонн Дойл сказала, що число смертей «обнадіює», але повторила заклик міністра охорони здоров'я до людей пройти вакцинацію через зростання числа випадків захворювання.

Читайте також: ВООЗ: "Індійський" штам коронавірусу офіційно підтвердили на 53 територіях

Раніше повідомлялося, що уряд Великобританії може зробити щеплення від коронавируса обов'язковими для медпрацівників.