UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Великобританії позбавили ліцензії китайський телеканал через його контроль Комуністичною партією

Відповідно до британського законодавства, розповсюджуваний на телебаченні продукт повинен контролюватися власниками ліцензій на мовлення.

Офіс з комунікацій Великобританії (Ofcom) позбавив китайський телеканал CGTN ліцензії на мовлення. Розслідування Ofcom показало, що контент телеканалу контролює Компартія Китаю, а не компанія, що володіє ліцензією. Про це повідомила прес-служба регулятора.
«Ми не можемо схвалити заявку на передачу ліцензії China Global Television Network Corporation, так як вона контролюється Комуністичною партією Китаю, що суперечить законодавству Великобританії про мовлення», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також додали, що вже неодноразово надавали CGTN можливість для приведення роботи телеканалу у відповідність з законами Великобританії, проте цього так і не відбулося.

Власники ліцензій не повинні контролюватися політичними структурами.

У прес-службі Ofcom також відзначили, що в 2020 році CGTN порушив кодекс мовлення у Великобританії під час висвітлення протестів в Гонконзі. За даними регулятора, тоді телеканал не зміг зберегти необхідну неупередженість, а також порушив правила справедливості і конфіденційності.

Читайте також: Посол Великої Британії в Україні підтримала введення санкцій проти телеканалів Медведчука

Посли держав «Великої сімки», які 3 лютого зустрілися з президентом Володимир Зеленським та обговорили введення санкцій проти каналів ZiK, NewsOne і «112 Україна», погодилися з аргументами глави держави щодо протидії пропаганді.

«Посли погодилися, що існує потреба боротися з дезінформацією в рамках свободи і плюралізму ЗМІ», - сказано в заяві, опублікованій групою дипломатів в Twitter в четвер, 4 лютого.