UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Великій Британії планують залучати геймерів до служби в армії

Рекрутинг любителів комп’ютерних ігор допоможе посилити кібербезпеку.

Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі на щорічному з’їзді британської Лейбористської партії заявив, що країна планує залучати геймерів до служби в армії. Про це повідомляє BBC.

"Якщо ви найкращий геймер – ви потрібні своїй країні і що британській армії не вистачає операторів безпілотників", – зазначив Гілі.

"Ви можете бачити, як змінюється характер війни в Україні, де поєднання артилерії і безпілотників спричиняє переважну більшість жертв", – наголосив глав британського Міноборони.

За його словами, навички, якими володіють оператори безпілотників, багато в чому збігаються з навичками, з якими деякі з наших найкращих воїнів у цивільному житті добре справляються

Він також розповів про послаблення медичних протипоказань до служби в армії. А саме про те, що люди з астмою та акне уже не будуть непридатними.

Читайте також: Міністри культури Британії і України мали окрему розмову на зустрічі міністрів G7 у Італії

Раніше голова МЗС Британії Девід Леммі, коментуючи перемовини зі США щодо дозволу Україні на удари по РФ далекобійною зброєю, заявив, що настав час для "нервів і мужності". За його словами, труднощі та виклики російсько-української війни будуть "глибшими та суворішими", особливо наприкінці 2025 — 2026 років.