UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Туреччині затримали вихідця з РФ, який планував збити літак ВПС США

Затриманий є членом "Ісламської держави".

Турецька поліція затримала бойовика терористичного угрупування "Ісламська держава" російського походження, якого підозрюють в підготовці атаки на американський військовий літак з допомогою безпілотника, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на турецькі ЗМІ.

Затримання проводив антитерористичний відділ поліції міста Адана. Підозрюваного звуть Ренат Бакієв, він громадянин РФ, який став членом ІГІЛ.

Повідомляється, що поліція виявила листування Бакієва в Telegram з іншим членом терористичної організації про купівлю безпілотника з метою атаки на американський військовий літак в районі авіабази Інджирлік на півдні Туреччини. За даними джерел, затриманий вів розвідку в районі авіабази на орендованому велосипеді.

Поліція підозрює затриманого у підготовці вибуху в місці дислокації американських військових і намірах збити американський літак з допомогою безпілотника.

Нагадаємо, в Туреччині поліція заарештувала французького журналіста Лу Жана Рене Бюро за звинуваченням у допомозі і підтримці терористичної організації. Повідомляється, що під час затримання прикордонники знайшли у нього фотографії та інтерв'ю з курдськими бойовиками.

Як повідомлялося раніше, поліція Туреччини заарештувала щонайменше 26 осіб за підозрою в зв'язках з "Ісламським державою". Операцію, яку також підтримав спецназ міністерства оборони Туреччини, провели у дев'яти районах Стамбула. Серед затриманих також 17 іноземців, інформує турецька поліція. У процесі обшуків поліція вилучила багато документів і цифрові дані, пов'язані з ІГІЛ.