UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Туреччині затримали судно з українцями на борту, капітана заарештували: в МЗС назвали причину

Крім капітана заарештовано трьох його помічників.

У Туреччині затримали судно з українським екіпажем на борту, а капітана і трьох його помічників заарештували.

Екіпаж судна підозрюють у контрабанді наркотиків, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко "РБК-Україна".

Ще 10 липня турецькі правоохоронці затримали в порту Іскендерун судно MSC CAPUCINE R під прапором Ліберії, екіпаж складається з 24 українців і одного іноземця.

"На наступний день прокуратура міста Іскендерун заарештувала капітана судна і трьох його помічників. Всі громадяни України. Їм пред'явлено звинувачення в контрабанді наркотиків", - повідомив Ніколенко.

Дипломат повідомив, що посольство України в Туреччині надає затриманим консульську допомогу: українці забезпечені адвокатом і перекладачем, консули підтримують зв'язок з їх рідними.

Читайте також: В Оманській затоці після масштабної пожежі затонуло найбільше судно ВМС Ірану

Українське дипвідомство звернулося до турецької сторони з запитом на отримання доступу до матеріалів слідства і відвідування українських моряків.

Також Ніколенко повідомив, що члени екіпажу судна знаходяться на борту судна і беруть участь в розслідуванні справи в якості свідків.

Раніше повідомлялося, що під час пожежі на судні MSC MESSINA, що слідував зі Шрі-Ланки в Сінгапур, загинув український моряк, повідомив представник МЗС України Олега Ніколенко.

На борту було всього 28 членів екіпажу, 26 з них - українці.

"Дипломати з'ясували, що 25 червня на відстані близько 790 кілометрів від порту Блер на Андаманських островах в Індійському океані в машинному відділенні контейнеровоза MSС Messina сталася пожежа. У ньому загинув громадянин України 2001 року народження", - пише ЗМІ.

Тіло загиблого доставили в Сінгапур - його готують до відправки в Україну.

Пожежу загасили члени екіпажу і інші судна, які перебували поблизу. Зараз MSС MESSINA буксирують в Сінгапур, куди воно повинно прибути орієнтовно 4 липня.