UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Туреччині заблокували Instagram. Можливо, це пов’язано із вбивством політичного лідера ХАМАС

Офіційно причини блокування не називаються.

У Туреччині Управління з питань інформаційно-комунікаційних технологій заблокувало доступ до соцмережі Instagram, пише Reuters. Про причини та тривалість заборони там не повідомили.

Вказано, що соцмережу заблокували після того, як директор із комунікацій Фахреттін Алтун розкритикував Instagram через блокування в соцмережі постів із висловленням співчуття у зв’язку із загибеллю політичного ватажка ХАМАСа Ісмаїла Ганії. Тоді в соцмережі Х Алтун написав, що «це дуже чітка і явна спроба цензури». 

Офіційних заяв про те, що блокування Instagram пов’язано із вбивством Ганії поки не було. Повідомлення про заборону доступу до соцмережі Управління інформаційних технологій і зв’язку Туреччини опублікувало на своєму сайті 2 серпня.

Читайте також: США очікують, що Іран найближчим часом атакує Ізраїль за вбивство Ганії – ЗМІ

Нагадаємо, 31 липня палестинське угруповання ХАМАС повідомило про загибель одного зі своїх лідерів – Ісмаїла Ганії.  Він перебував в іранській столиці на інавгурації нового президента країни. 

Напередодні ізраїльські військові заявили, що здійснили цілеспрямований удар у Бейруті по командиру «Хезболли», який, на їх думку, є відповідальним за удар по Голанських висотах, у результаті якого загинули 12 дітей і підлітків.

В Ірані пообіцяли помститися за смерть Ганії. Там назвали це своїм обовʼязком та назвали загиблого ватажка ХАМАС «дорогим гостем».