UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Туреччині з 1 липня скасують комендантську годину

Також будуть скасовані обмеження на подорожі між містами.

Туреччина з 1 липня скасує комендантську годину та обмеження на подорожі між містами, повідомляє Hurriyet Daily News з посиланням на Міністерство внутрішніх справ.

Кафе і ресторани отримають дозвіл приймати клієнтів без обмеження на кількість як на терасах, так і всередині приміщень. Також відновлять роботу кінотеатри і подібні заклади.

Для весіль обмеження на кількість гостей скасовуються і буде дозволено подавати напої і їжу, але всередині приміщень зберігаються деякі обмеження.

Дозволяється організація концертів, фестивалів тощо, але з вимогою маскового режиму та дотримання дистанції.

Міністр охорони здоров’я Фахреттін Коджа заявив, що принаймні однією дозою вакцини щеплені вже 54% дорослого населення країни.

Найвищі показники вакцинації зберігаються у найбільших містах - Стамбулі, Анкарі та Ізмірі, але у регіонах, особливо на південному сході, суттєво відстають. Якщо в Ізмірі щепилися першою дозою близько 80% населення і в Стамбулі - 58%, то у південно-східних провінціях - лише 20%.

Читайте також: Туреччина вимагатиме тести на коронавірус від туристів із 4 червня — Мінкульт

Нагадаємо, що Туреччина знизила вік дозволу вакцинації проти COVID-19 до 35. Тим часом країна також ввела понад 37 млн доз вакцин проти COVID-19. Понад 23 млн осіб отримали свої перші дози, тоді як понад 14 млн були повністю вакциновані, показав підрахунок Міністерства охорони здоров'я.