UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Туреччині вшанували пам'ять жертв депортації кримських татар

В Анкарі відбувся мітинг пам'яті.

У столиці Туреччини Анкарі пройшов мітинг, приуроченої до 73-й річниці депортації, передає агентство Анадолу.

У заході взяли участь посол України в Туреччині Андрій Сибіга, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, голова Товариства культури та солідарності кримських татар Мукремін Шахін.

Учасники акції несли прапори кримських татар, а перед трибуною був виставлений плакат з фотографією народного депутата України Мустафи Джемілєва з написом "Ми поруч з тобою!"

Посол України в Туреччині нагадав про злочини, скоєних 73 роки тому радянською владою в Криму. Дипломат назвав депортацію кримських татар трагедією цілого народу.

"Кримські татари рука об руку з українським народом пройшли складні випробування періоду комуністичного режиму і протистоять російської імперії. Ми зробимо все можливе, щоб депортація кримських татар була визнана у всьому світі як акт геноциду", - сказав посол.

Читайте також: Прокуратура має намір до 2017 року завершити розслідування депортації кримських татар у 1944
Прокуратура АР Крим (базується в Києві) в 2017 році завершить розслідування кримінального провадження про депортацію радянською владою кримськотатарського народу в травні 1944 року, зараз у цій справі проводиться демографічна експертиза, повідомив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.