UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Туреччині видали указ про звільнення понад 7 тисяч держслужбовців - ЗМІ

За рік після введення надзвичайного стану державного сектора і війська звільнили понад 142 тис осіб.

Уряд Туреччини видав новий указ, згідно з яким понад 7348 осіб будуть звільнені з поліції та інших державних відомств, повідомляє DW.

Як повідомляється в опублікованому списку звільнених - 2303 поліцейських, 546 військовослужбовців, 302 університетських викладача і більше 3 тис співробітників різних міністерств, включаючи МВС, МЗС, мін'юст, МОЗ та міносвіти. Усього своїх посад позбулися 7348 осіб.

За даними турецького уряду, станом на цей тиждень більше 142 тис людей звільнили з державного сектора і війська після введення надзвичайного стану через торішню спробу військового перевороту. Понад 50 тис осіб заарештували.

Нагадаємо, спроба військового перевороту сталася в Туреччині в ніч з 15 на 16 липня, проте вона завершилася повним провалом – загинули не менше 265 осіб. Кількість поранених оцінюється в 1500 чоловік. Основні події розгорталися в двох найбільших містах країни - Стамбулі та Анкарі.

Після придушення заколоту в Туреччині оголосили надзвичайний стан. Поряд з безпосередніми учасниками путчу були заарештовані більш 50 тисяч держслужбовців, включаючи військових, суддів, викладачів університетів. Близько 150 тисяч людей залишилися без роботи через підозри у зв'язках з повстанцями.

Як повідомлялося, в спробі перевороту Анкара звинувачує рух проповідника Фетхуллаха Гюлена, що проживає нині в США. В Анкарі вимагають екстрадувати Гюлена зі Сполучених Штатів, де він живе з 1999 року. Сам Гюлен стверджує, що не має відношення до спроби перевороту. Проповідник пообіцяв повернутися в Туреччину в разі, якщо доведуть його вину.