UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Туреччині почалися масові сутички між курдськими радикалами та урядом

В Турецькому Діярбакирі оголошено безстрокову комендантську годину.

В турецькому місті Діярбакир урядові сили безпеки вступили у зіткнення з місцевими представниками "Робітничої партії Курдистану". У місті оголошено безстрокову комендантську годину.

Як повідомляє Haberler, через зіткнення прихильників "РПК" з турецькими силовими структурами вночі в місті сталася велика пожежа. Було чутно стрілянину та численні вибухи.

Щоб припинити транспортне сполучення міста з районами, контрольованими бойовиками "РПК", сили безпеки перекрили окремі дороги до нього. Задіяно бронетехніку та вертольоти.

Читайте також: Громадян України немає серед загиблих або постраждалих у результаті теракту в Анкарі

Сутички з прихильниками РПК в Туреччині почалися після теракту 13-го березня в Анкарі, в якому загинуло 37 і постраждало більше сотні людей. Прем'єр-міністр Туреччини заявив про наявність "переконливих ознак" організації теракту в Анкарі бойовиками "Робочої партії Курдистану".

Після теракту позиції курдів в Іраку були атаковані турецькими літаками.

Туреччина веде боротьбу з курдськими повстанцями, які домагаються автономії в південно-східній частині країни, вже більше тридцяти років. Спроби мирних переговорів зірвалися минулого року з взаємними звинуваченнями сторін. З тих пір в п'яти атаках смертників у Туреччині загинуло більше 200 осіб, відповідальність за теракти покладали на РПК або "Ісламську державу".