UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Туреччині не хочуть, аби Україна називала куплені безпілотники Bayraktar

В МЗС країни пояснили свою позицію.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Україна повинна припинити називати куплені ударні безпілотники Bayraktar, адже зараз вони належать вже їй. Про це повідомляє видання "Європейська правда"

"Можливо, він був виготовлений в Туреччині, але він належить Україні. Туреччину не можна звинувачувати в цьому. Україна повинна припинити використовувати нашу назву", - сказав Чавушоглу після зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим на полях саміту G20. 

Він пояснив заборону на використання назви тим, що в Україні цю зброю не можна називати турецькою тільки через факт купівлі. 

"Якщо держава купує її у нас, це вже не турецький продукт. Можливо, вона була вироблена в Туреччині, але вона належить Україні. Туреччину не можна в чомусь звинувачувати, - додав міністр. - Іноді під час нашої боротьби з тероризмом у різних країнах ми стикаємося з різною зброєю з різних країн, у тому числі з Росії. Ми ніколи не звинувачуємо Росію. Україна також повинна припинити використовувати нашу назву". 

Читайте також: У Путіна відреагували на застосування Україною бойових безпілотників проти бойовиків на Донбасі – відео удару

Раніше Туреччина заявила про свою готовність збудувати в Україні центр експлуатації безпілотників Bayraktar.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна готова розпочати виробництво безпілотників Bayraktar.